03 mei 2021

6 Pinterest tips voor het vergroten van naamsbekendheidPinterest is naast Instagram een van mijn meest geopende apps (oké, WhatsApp niet meegeteld). Waarom ik zoveel op Pinterest zit? Ik vind het fijn om naar mooie plaatjes te kijken, ik creëer verschillende borden met verschillende onderwerpen en stijlen en natuurlijk voor heel. veel. inspiratie. Pinterest is inmiddels veel meer dan een platform voor DIY's. Ik zoek er naar quotes (en captions voor op Instagram), recepten, outfitinspiratie, haarstijlen, interieurinspiratie, work-outs, vakanties en reizen, noem maar op. Het social media kanaal is het laatste jaar ook enorm gegroeid. Het Nationale Social Media Onderzoek vertelt ons dat het aantal dagelijkse Pinterest gebruikers het afgelopen jaar is gestegen met 24%. De corona crisis heeft hier natuurlijk invloed op gehad (hallo nieuw interieur!). Door deze enorme groei is Pinterest niet alleen interessant voor die dagelijkse gebruikers. Voor marketeer biedt het online prikbord ook kansen om meer verkeer naar een website of webshop te krijgen. Lees je mee?!

Bij Pinterest denken de meesten aan het verzamelen van mooie plaatjes verdeeld over verschillende borden. Noem maar een categorie en het komt honderd procent terug op het platform. Op basis van jouw zoekresultaten zoekt Pinterest automatisch vergelijkbare afbeeldingen, zodat je homepage voltstaat met inspirerende plaatjes en quotes die passen bij jou interesses. Ik vind het heerlijk om Pinterest te openen en meteen die mooie plaatjes te zien. Maar waarom is het dan zo interessant om als ondernemer actief te zijn op dit socialmediaplatform? 

Pinterest kun je vergelijken met Google. Het is een visuele zoekmachine waarop je van alles kunt vinden. Achter alle visuele content vind je links naar de bron waar de afbeelding staat. Dit is een goede manier om meer verkeer naar je website te krijgen. Ook is de kans hierdoor groter om hoger in de resultaten van Google te belanden. Wil je Pinterest inzetten als marketingmiddel? Hieronder nog een aantal tips en tricks waarmee je Pinterest optimaal inzet:

6 Tips om Pinterest als marketingtool in te zetten

  1. Maak een bedrijfsprofiel aan. Hiermee maak je je account professioneel en beschik je over meer functionaliteiten. 
  2. Zorg voor relevante foto's en video's van hoge kwaliteit. Hoe meer je post, hoe meer je gezien wordt. 
  3. Creëer borden voor verschillende type categorieën en voeg trefwoorden toe waarop je hiermee gevonden wilt worden.
  4. Volg accounts die je leuk vindt en gerelateerd zijn aan je eigen account. Misschien dat sommige accounts je terug volgen!
  5. Gebruik de Pinterest Widget builder om buttons te maken voor je eigen website, zoals save en follow buttons. 
  6. Adverteer op Pinterest met verschillende soorten content, zoals foto's, video's, shopping en carouselposts.


Nog een paar handige weetjes over Pinterest die wellicht belangrijk voor je zijn: 

  • Driekwart van de Pinterest gebruikers is vrouw en twee derde is tussen de 18 en 49 jaar. 
  • Gemiddeld duurt een bezoek aan Pinterest ongeveer vijf minuten.
  • 85% van de gebruikers gebruikt Pinterest op hun mobiel. 
  • De meest populaire categorie is 'eten en drinken'.

Wil je nu meer tips over Pinterest of andere social media? Laat het me dan vooral weten. Oh, en vergeet me ook niet te volgen op Pinterest, je kunt me volgen onder de naam @loisblog (lekker makkelijk 😉)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.