09 april 2021

Trend lente/zomer 2021: De sweatshort

inspirerende foto met vrouwen in chill outfits


Een groot voordeel van deze hele lockdown: comfy to the max! Tegenwoordig zit ik een hele week in dezelfde outfit bestaande uit een lekkere chill broek en een grote, zachte trui. In het begin van deze corona periode dofte ik me nog wel op voor een uitje naar de supermarkt, maar ook dat is tegenwoordig al te veel gevraagd. Make-uppie op? Nee hoor, het mondkapje bedekt toch alles. En ze herkennen me toch niet. Ik vind het wel heel jammer. De motivatie om er een beetje fashionable uit te zien verdwijnt beetje bij beetje. Nu mijn master thesis zo'n beetje het enige is waar ik mee bezig ben, kies ik er toch weer voor om iets comfies aan te trekken. Ook al weet je het in Nederland nooit, de lente komt eraan en dat kan variëren tot zomerse dagen met volop zon tot winterse buien met hagel en sneeuw. Laten we even van dat eerste uitgaan. Op zon warme (thuiswerk)dag wil je niet opeens in je spijkershort achter de laptop zitten. Ook dan wil ik iets makkelijks en chills. Tadáá: de sweatshort is dé oplossing. Lees je mee?

De sweatshort is wat mij betreft een perfecte trend voor de zomer van 2021. Helemaal geïnspireerd op het thuis blijven. Wanneer de temperaturen straks stijgen, wil je niet in je dikke, lange joggingsbroek lopen. Een bikershort is ook een hele goed optie (vorige zomer een grote trend), want: zit ook lekker comfortabel en is super stylish. De sweatshorts zijn weer iets nieuws in modeland. De naam maakt het al lekker duidelijk, het is een korte variant van de sweatpants. 

Een heel groot voordeel van de sweatshorts: ze zitten heerlijk high waisted, een groot pluspunt als je het mij vraagt. Ook zitten ze, in tegenstelling tot de bikershorts, niet strak om je benen. Lekker luchtig dus :). Met de elastiekenband vormen ze mooi naar je lichaam en rekken ze altijd mee. De korte joggingsbroek is er in veel verschillende kleuren, maar omdat ik nog steeds in mijn 'beige fase' zit, is die kleur ook weer mijn favoriet bij dit item.

sweatshort combineren outfit voorbeelden trend zomer lente 2021

Maar hoe combineer je een sweatshort fashionable? Als je van makkelijk houdt, ga dan voor een complete comfy set. Veel webshops verkopen een sweater of een sweat T-shirt samen met een sweatshort: de sweat set. Google het maar eens. Wil je comfy chic? Combineer de sweatshort dan met een halter top en een leren blazer. Een cat eye zonnebril erbij en je bent een echte diva. De bralette komt deze zomer ook weer terug als fashion item. Combineer een chic topje met een losse sweatshort voor een toffe look. Iets te bloot? Knoop een trui om je schouders (beetje kakker is oké).

De vraag waar ik vaak mee worstel: "welke schoenen draag ik daarbij?" Kies voor sneakers met een witte, hoge sok. Of ga voor loafers, staat ook heel leuk onder een sweatshort. Een slippertje kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld een leren variant. 

Nu eerst maar snel een sweatshort inslaan. Bij onder andere NA-KD, Monki, SHEIN en ASOS hebben ze echt hele mooie. Zodra ik er een heb, deel ik een outfit foto natuurlijk op mijn Insta @loisblog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.