30 maart 2023

Scandinavische houten eettafel van Jelsan Hout


Afgelopen maand was super druk, maar onwijs leuk. Mijn vriend en ik hebben namelijk een fantastisch appartement gevonden in Nijmegen en wonen nu voor het eerst samen! En het leukste aan een nieuw appartement is het inrichten ervan (en stiekem ook het moeilijkst). We zijn begonnen met de meubels uit onze beide studentenkamers samen te voegen in het huis, zodat we er in ieder geval konden wonen. Vanuit daar zijn we op zoek gegaan (en nog steeds) naar nieuwe meubels, zoals een eettafel, bank, kledingkast, bed en gordijnen. De eettafel is inmiddels binnen en deze deel ik vol trots met jullie!


De houten eettafel is afkomstig van Jelsan Hout uit Wijchen. Mijn vriend en ik hadden al best een concreet idee van hoe wij de eettafel graag zouden willen zien. In ieder geval een houten tafel, voor minimaal 6 personen, drie aan elke kant. Ook een lichte tafel was een eis en het Scandinavische design moest er in terug te zien zijn. Met deze gedachten stelden we een moodboard op en die lieten we aan Jelsan Hout zien. Zij maken tafels op maat, kijken naar je ideeën om zo tot een perfecte tafel te komen. 

Toen wij de showroom in Wijchen bezochten, viel ons oog direct op de Deense tafel Oluf. Een van de vele standaard modellen die ze in de showroom hebben staan. Het is een ovale eiken tafel met eiken blokpoten in L-vorm. Deze tafel voldeed eigenlijk aan alle eisen en paste perfect in het plaatje van Japandi Living. De enige keuze was de grootte van de tafel: 2.20 of 2.50 meter. Uiteindelijk gingen we voor die grootste en daar zijn we onwijs blij mee.

Nadat we de tafel besteld hadden, kwamen twee mannen van Jelsan Hout twee weken later de tafel bij ons thuis in elkaar zetten. Binnen 15 minuten stond de nieuwe tafel op z'n plek. De eettafel staat super goed in onze woonkamer. Die kunnen we van ons lijstje afstrepen. Next: een hoekbank en nieuwe eettafelstoelen. Up to date blijven? Op mijn Instagram en TikTok deel ik veel meer home content: van Amazon en H&M Home unboxings tot aan Leenbakker koopjes en wc-make-overs. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.