08 maart 2022

Tip | Mijn favoriete luisterboeken op Storytel


Als kind en tiener was ik een echte boekenworm. Iedere week naar de bibliotheek voor weer een nieuwe Dat heb ik weer van Carry Slee of een Hoe overleef ik van Francine Oomen. Ik las vaak 's avonds voor het slapen gaan. Inmiddels heb ik dat vervangen voor een uurtje scrollen op TikTok en door mijn fulltime baan verslind ik alleen nog maar boeken op een bedje aan het strand. De oplossing? Luisterboeken via Storytel! Voor iedereen die podcasts luisteren hoef ik het niet uit te leggen, maar naar verhalen luisteren is echt super fijn. Zeker nu het lekkere weer er weer aankomt, is een luisterboek heel chill voor tijdens je wandeling in de zon. Of wanneer je aan het zonnen bent in het park, onder de douche staat of naar je werk fietst. Ik deel mijn favoriete Storytel luisterboeken van dit moment. Wil jij nu 30 dagen gratis Storytel proberen? Lees dan snel verder. 
Ik was twaalf en ik fietste naar school - Sabine Dardenne
Sabine Dardenne is twaalf jaar oud als ze door Marc Dutroux en zijn handlanger van haar fiets wordt gesleurd, in een busje wordt gedrogeerd en naar een onbekend huis wordt gebracht. Wat Sabine Dardenne daar moet ondergaan is vreselijk. Zij moet zich uitkleden, Dutroux doet haar een ketting om de hals en bindt haar daarmee aan een bed. Na een paar dagen wordt Sabine naar een kelder overgebracht, waar ze in de tijd die volgt steeds weer wordt lastig gevallen door Dutroux. Aan het eind van haar gevangenschap krijgt ze gezelschap van Laetitia Delhez en enkele dagen later worden de meisjes door de politie bevrijd. 

Ik ga leven - Lale Gül
‘Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, “vieze, immorele” films en series kijken is onaanvaardbaar, het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.’ Opgroeien in een streng islamitisch gezin betekent voor Büsra dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen.

Storm - Lucinda Riley
In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally D'Aplièse bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel als ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Bonuskind - Saskia Noort
Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in. Ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt - Haemin Sunim
De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

Op dit moment luister ik naar het boek Ik ga leven. Veel vrienden van mij hebben het gelezen en zijn er super positief over. Spannende boeken zoals Bonuskind lees ik altijd standaard op zonvakantie. Dan verslind ik wel een stuk of drie boeken in twee weken. Naar het laatste boek ben ik ook heel benieuwd. Normaal ben ik nooit zo van de mindfulness boeken, maar ik ben deze zo vaak voorbij komen, dat het me heel erg nieuwsgierig heeft gemaakt. 

Wil je Storytel 30 dagen gratis proberen? Meld je dan aan via de link en krijg toegang tot alle luisterboeken op Storytel. Tip: meld je af op de 29e dag, dan zit je nergens aan vast ;). 

Bron boeksamenvattingen & boekcovers: Storytel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.