16 juli 2021

Roadtrip Toscane | Onze planning, inspiratie & tips

Zon, wijn, witte jurkjes, heuvels, pizza's, blauw water: in mijn hoofd zit ik al in het prachtige Toscane. Als de hele situatie het toelaat, zitten we over twee weekjes heerlijk aan zo'n tafeltje op bovenstaande foto. Ook dit jaar rijden we weer met de auto richting Italië. Vorig jaar ging ik voor de eerste keer, zowel met de auto als naar Italië. We verbleven toen een paar dagen aan het Comomeer en de rest van de vakantie in San Remo. Vanuit daar hebben we de hele bloemenrivièra bezocht. Ik werd verliefd op het land en vooral de omgeving. Wat een sprookjesparadijs. We hoefden dan ook niet te twijfelen waar we dit jaar naartoe zouden gaan. Wel nemen we in Italië een andere afslag, namelijk richting Toscane. 

In totaal gaan wij 14 dagen roadtrippen door Italië. De eerste twee stops zijn al geboekt (we kunnen wel annuleren 😉). Vanuit Nederland rijden we aan één stuk door naar het Comomeer, net zoals vorig jaar. Toen verbleven we in Domaso, maar nu zitten we aan de andere kant van het meer, in Faggeto Lario. Na een paar dagen rijden we naar de Italiaanse kust, richting Massa. Onderweg hoop ik nog even te kunnen stoppen bij het mooie Portofino. Vanuit Massa willen we eigenlijk steeds dagtripjes maken naar onder andere Cinque Terre, Pisa en Lucca. Ook mag ik hier mijn verjaardag vieren, zo leuk! Tot zo ver de twee geboekte stops. Het plan is om hierna door te reizen naar het binnenland van Toscane. We zoeken nog een verblijf in de buurt van Florence en Siena. Vanuit daar willen we dan het echte Toscane gaan ontdekken en de schattige dorpen bezoeken, zoals Montepulciano. 


Wanneer we weer terug naar Nederland rijden, willen we nog ergens een tussenstop maken in Zwitserland of Zuid-Duitsland. En dan is onze veertiendaagse roadtrip weer voorbij. Natuurlijk speur ik heel Pinterest, Instagram en menig reisblogs af voor de leukste plekjes van Toscane, maar mocht je nog tips hebben dan hoor ik dat graag. Reageer hieronder of stuur me een DM op Instagram. Nog even wat leuke Italiaanse outfits en bikini's scoren en dan kan het genieten beginnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.