20 maart 2017

Hotspot / Fika Nijmegen

Naar nieuwe, leuke plekjes om te lunchen, ben ik altijd op zoek. Zo kwam ik vorige week dinsdag terecht bij Fika in Nijmegen toen ik met Sabine had afgesproken. Sabine komt hier wel eens vaker en nam me hiermee naartoe. Voor mij was het de eerste keer, maar ik had er al veel positieve verhalen over gehoord. En die verhalen klopte. Nom nom nom, wat was dat lekker. We hebben super lekker gegeten en het interieur was ook nog eens super mooi. Kijk je mee naar deze hotspot?

Fika - Van Broeckhuysenstraat 5 Nijmegen

Fika zit nog niet heel lang in Nijmegen, sinds 2015. Dit borrel en lunch café is geïnspireerd op Scandinavië. Kijk maar naar het Deense interieur of proef de Noorse zalm en Zweedse garnalen. 

Op de kaart van Fika staat smörrebröd. Dit zijn boterhammen van meergranenbrood met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Bij Fika serveren ze kleine broodjes, dus je kunt zelf een combinatie maken van je favorieten gerechten. Neem een smörrebröd voor de kleine trek, twee voor een gemiddelde trek en drie voor grote honger. Daarnaast hebben ze ook soepjes. 

Sabine koos voor een smörrebröd met oude kaas en zalm. Ik nam ook die met zalm en met serranoham. Omdat we vonden dat er zoveel lekkers op de kaart stond, kozen we ook nog voor een broodje met Oosterse kip om te delen. De broodjes waren rijkelijk gevuld en het smaakte echt heerlijk!

Ik ben zeker van plan om hier vaker te eten. Of te borrelen, want de borrelkaart zag er ook goed uit. Je kunt vanaf 10 uur terecht bij Fika. Voor een lekker ontbijtje bijvoorbeeld. De bediening is heel vriendelijk en enthousiast. Fika is echt heel leuk. Dus als je een keertje in de buurt bent, is dit echt een aanrader. Fika zit in het centrum, dus een prima plek om te lunchen tussen het shoppen door!

Wat zijn jouw favoriete lunch hotspots?

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke hotspot! De broodjes zien er ook erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa fika is echt een van mijn favo plekjes in Nijmegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die broodjes zien er echt heeeerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dit nog helemaal niet, maar het ziet er echt ontzettend leuk uit! Misschien binnenkort maar eens langsgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.