05 september 2023

Inspiratie | Aesthetic Japandi woonstijl


Sinds dat ik in mijn nieuwe appartement woon, ben ik veel met interieur bezig. Mijn interieurstijl kan denk ik het beste worden omschreven als Aesthetic Japandi. Tijdloze elementen gecombineerd met de Japandi en Scandinavische woonstijlen creëren een voor mij een rustige en warme plek, precies wat ik nodig heb voor mijn thuisbasis. Ik gebruik in mijn interieur veel wit en beige, maar ook veel warme materialen, zoals hout en linnen. Pinterest en Instagram zijn belangrijke inspiratiebronnen en ik vind het dan ook heerlijk om hier lekker doorheen te scrollen, op zoek naar nog meer mogelijkheden. Kijk je mee naar mijn laatste interieur moodboard?

Een rustige en lichte ruimte

Licht en wit vormen de basis van een serene en uitnodigende ruimte. Witte muren reflecteren het natuurlijke licht en vergroten visueel de ruimte. Door zorgvuldig geplaatste lichtbronnen toe te voegen, kun je spelen met schaduwen en sfeer, waardoor elke hoek van je huis een warme gloed krijgt.

De warmte van hout

Hout voegt een aardse warmte toe aan het interieur. Of het nu gaat om houten meubels, vloeren of accessoires, het creëert een gevoel van gezelligheid en verbondenheid met de natuur. Zo heb ik een houten vloer, een houten eettafel en een houten salontafel. Dit combineer ik dan weer met zachte materialen, zoals linnen gordijnen en een wollen vloerkleed. 

De magie van spiegels

Spiegels zijn niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Ze vergroten optisch de ruimte en reflecteren het licht, waardoor kamers helderder en luchtiger lijken. Moderne wandspiegels passen perfect binnen de Japandi woonstijl. Mijn nieuwe wandspiegel komt van Ventura Design. De spiegels zijn in verschillende pastelkleuren beschikbaar, maar ik heb gekozen voor de kleur Greige. Ventura heeft verschillende wandspiegels met unieke designs met moderne vormen waardoor deze spiegels zorgen voor extra sfeer in huis. En dankzij het trapeze frame in de spiegel krijgt de kamer extra diepte en ruimte. 

Aesthetic Japandi

De Japandi stijl, een combinatie van het  Japanse minimalisme en het Scandinavische eenvoud, benadrukt functionaliteit zonder concessies te doen aan esthetiek. Het omarmt rustige kleurenpaletten, strakke lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. Mijn appartement begint langzaam op mijn interieur moodboard te lijken. Op onze nieuwe beige bank liggen gezellig witte kleden. Een vintage lamp staat op ons witte dressoir met daarnaast een teddy poef. De wandspiegel staat tegenover de eettafel (waar we nog wel een rijst papier lamp moeten ophangen). Neem vooral een kijkje op mijn Instagram voor meer interieur updates!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.