25 mei 2020

How to | Thuis Instagram foto's maken in quarantaine

Hoe bevalt de quarantaine bij jullie? Ik zit nu iets meer dan 2 maanden thuis. In het begin had ik er nauwelijks last van. Ik had gewoon tentamens waarvoor ik moest leren en deze maakte ik later gewoon online op mijn laptop in mijn slaapkamer. Daarna had ik het wel weer wat rustiger met school, dus ik kon weer wat meer werken en me focussen op mijn Instagram. Maar ja, hoe verzin je nu elke keer weer nieuwe content als je nergens komt? En daar kwamen ze hoor: de spiegelselfies. Ik kwam erachter dat ik deze voorheen nooit postte. Maar tijdens quarantaine is dit toch wel de beste optie. Maar er zijn meer creatieve oplossingen. Ik deel ze graag met je, lees je mee?

Tijdens deze semi lockdown ben ik juist meer gaan posten op mijn Insta. Herinner je misschien nog mijn artikel waarin ik er eigenlijk een beetje klaar mee was? Ik had erg weinig motivatie op te posten, maar gelukkig dat nu weer terug. Ik heb ook weer een beetje mijn stijl veranderd, of eigenlijk meer mijn feed. Minder contrast bijvoorbeeld. Rustige en vooral zachte plaatjes, daar houd ik nu van. Maar hoe maak je die? Ik gebruik eigenlijk bijna nooit meer mijn camera, hooguit voor wat flatlays. De telefoons van tegenwoordig maken prachtige plaatjes, bijvoorbeeld de iPhone 11. Er zijn ook heel veel blogs en artikelen te vinden hoe je met een iPhone de mooiste foto's maakt

Maar goed, waar maak je foto's van? Het klinkt altijd een beetje raar, maar ik maak voornamelijk foto's van mezelf. Of ja, meestal laat ik ze maken, maar nu ik vooral thuis zit, kan dat helaas niet meer zo gemakkelijk. Mijn zusje of vriend willen nog wel eens een foto maken, maar ik maak ze vaak gewoon zelf. Dat zijn dan spiegelselfies of normale selfies. En ik vind het eigenlijk vreselijk om selfies te maken. Ik maak ze hooguit voor Snapchat, want ik moet er altijd wel een stuk of 50 maken voor er een Instagram waardige foto tussenzit. En als je net zoals ik niet graag selfies maakt met je hoofd erop, maak dan een 'outfit selfie' (zoals op de eerste foto, linksboven).

Voor de spiegelfoto's heb ik trouwens een favoriete plek gevonden in huis, namelijk de slaapkamer van mijn ouders. Die heeft een mooie en rustige achtergrond, in tegenstelling tot mijn eigen kamer. Deze hangt vol met schilderijen wat het vaak erg druk maakt. Met spiegelfoto's kan je ook weer heel veel kanten op: gewoon staand, maar ook zittend, liggend, op je hurken, knieën, etc. 

Een andere tip - ik noemde het net al - voor thuis foto's maken, zijn flatlays. Of gewoon van een fijn plekje in huis. Mooie boeken, sieraden, en lingerie zijn goede foto probs. Ik maakte laatst een foto van mijn parfum stash (eerste foto, rechtsboven op de foto). Het licht was toen erg mooi en door de bloemetjes die ik op mijn vensterbank heb staan, kreeg je toffe schaduwen. Ik maakte meteen maar wat andere foto's in deze setting. Van mijn tas bijvoorbeeld. Al deze foto's bewaar ik dan en post ik natuurlijk niet tegelijk, maar verspreid ze. 

Foto's van je armcandy of necklace party zijn ook easy om thuis te maken. Of ga ergens op een leuk plekje zetten en gebruik de old school zelfontspanner. Als ik thuis echt geen inspiratie heb om foto's te maken, dan scrol ik door oude (vakantie) foto's en gebruik ik deze om te posten. Ook altijd goed! Dus pak je iPhone 11, nieuwste Samsung of camera (ik gebruik een Nikon) erbij en make some nice content!

Wat zijn jouw tips voor thuis foto's maken?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.