04 oktober 2019

Mijn Instagram foto's + tips


Zo nu en dan vind ik het leuk om weer eens een artikeltje te schrijven op mijn blog. Gewoon even wat vertellen. Aangezien ik op dit moment weer even mijn draai moet vinden met Instagram, leek het me leuk om daar wat over te zeggen. Zoals je hierboven ziet, zijn mijn Instagram foto's nog erg zomers. De foto's zijn allemaal gemaakt in de zomervakantie, behalve die met de trui, dat was in september. Ik ben nu niet heel veel meer met Instagram bezig (ligt vooral aan het algoritme) en daar baal ik van. Ik vind het namelijk zo leuk om foto's te maken en mijn outfits met jullie te delen. Lees je mee waarom? Ik deel ook nog wat van mijn tips!


Allereerst, hoe maak ik mijn foto's? Een paar jaar geleden, toen ik begon mijn bloggen, kocht ik een spiegelreflexcamera van Nikon. Daar maakte ik ook al mijn Instagram foto's mee. De kwaliteit was gewoon veel beter dan van mijn toenmalige telefoon. Op dit moment maak ik al mijn foto's met mijn telefoon. En dat vind ik toch fijn! De telefoons van nu hebben echt een top kwaliteit camera. Sinds kort is de iPhone 11 uitgekomen. Een paar vrienden van mij hebben hem al en hij maakt echt prachtige, heldere foto's. Voor Instagramliefhebbers natuurlijk een ideale oplossing. Niet meer dat gesjouw met een zware camera, maar gewoon een mooie foto maken met je telefoon, om hem vervolgens meteen te kunnen plaatsen. Ideaal.

Maar naast bijvoorbeeld zo'n iPhone 11 zijn er nog een heleboel andere factoren die helpen aan een goede foto. Zo is het licht van essentieel belang. Ik fotograaf het liefst met het licht mee. Tegenlicht kan ook heel mooi zijn, maar dan worden je foto's wat minder scherp. Er is ook weer een verschil tussen fel dag licht en bijvoorbeeld licht wanneer de zon op of onder gaat. Het liefst maak ik foto's als het licht wat zachter is, dus rond een uurtje of vier als het herfst is. Dan krijg ik de mooiste foto's!

Als laatste is voor mij de plek heel belangrijk. Ik ben daar de laatste tijd wel mee aan het experimenteren. 'Vroeger' was ik anti-groen. Het moest zo industrieel mogelijk. Nu vind ik dat helemaal niks meer en houdt ik juist van wat groen en gezelligheid. Niet meer zo kil. Ik gebruik ook meer kleur in mijn foto's. Als je bovenstaande feed vergelijkt met een paar jaar terug (klik hier voor een voorbeeld) is dat een enorm verschil. En natuurlijk vind ik het belangrijk dat er wat leuks op de foto staat. Dus een toffe outfit, lekker eten, een mooie zonsondergang of een perfect kopje koffie. Ik gebruik de app Unum om mijn foto's in te plannen en te kijken hoe ze bij elkaar staan, heel handig!

Naast @loisblog heb ik sinds kort ook een ander Instagram account, @loooisj. Voor meer persoonlijke content en plaatjes die ik niet zou plaatsen op @loisblog. Je kunt me daar ook op volgen! Oh ja, de iPhone 11 staat op mijn wishlist. Hebben jullie hem al?


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.