28 augustus 2017

Travel / Mallorca tips en mijn ervaringen
Eindelijk een artikel over mijn vakantie. Als je me op Instagram volgt, weet je dat ik op vakantie ben geweest naar Mallorca. Voor mij de eerste, maar zeker niet de laatste keer op het eiland. Want, wauw, wat is dat een prachtige bestemming! Misschien dat Mallorca wordt onderschat, want ik hoorde bijvoorbeeld heel veel 'dat is toch een feestbestemming?'. Tuurlijk, je kan er ook hartstikke goed uit je dak gaan, maar het biedt zo veel meer dan dat: de natuur, de rotsen, de mooi baaitjes, de mensen. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen met het eiland. Waar ik heb geslapen, wat ik heb gedaan, waar ik heb gegeten, etc. Lees en vooral kijk je mee? 

hotel
Mijn vriend en ik verbleven in Hotel Roc Leo in het plaatsje Ca'n Pastilla. Het hotel is afgelopen winter gerenoveerd, dus alles wat helemaal nieuw en schoon. De kamers zijn strak en modern ingericht, de bedden liggen heerlijk, er was airconditioning en we hadden onverwachts een koelkast, wat we héél fijn vonden. We hadden een kamer met zwembadzijde en een klein stukje zeezicht. Dit was wel het beste uitzicht wat je kon krijgen, want aan de andere kant van het hotel was er niet zoveel. 

We hadden ontbijt en diner in het hotel en daarover hadden wij ook niks te klagen. Alles was erg uitgebreid en vers. Er was een buffet, maar ze deden vooral aan life cooking. Bij het ontbijt bijvoorbeeld gebakken eitjes en spek, roerei met groente en dunne pannenkoekjes. En bij het diner verse pasta, vlees, paella, hamburgers, kebab, wafels als toetje, je kon het zo gek niet bedenken, elke keer was er wel wat anders. Complimenten! :)

het plaatsje
Ca'n Pastilla is een klein plaatsje in het zuid-westen van Mallorca. Het ligt tussen de hoofdstad Palma en de feestbestemming El Arenal in. Vanaf het vliegveld zaten wij minder dan 10 minuten in de bus, dus dat is super fijn! Je hebt verder geen last van het vliegveld. Je ziet alleen heel vaak vliegtuigen opstijgen en landen ;). In Ca'n Pastilla zelf hebben wij naast eten, drinken en op het strand liggen niet heel veel gedaan. Wel hebben we daar een scooter gehuurd, maar later meer daarover. 

Vanaf het hotel liepen we minder dan 100 meter naar het strand. De boulevard was heel gezellig en mooi. Overal waren leuke tentjes en de sfeer was heel goed. Ik vond persoonlijk dat er minder straatverkopers waren dan bijvoorbeeld in Spanje, wat ik heel fijn vond, haha. Het strand is erg mooi  en schoon (!!) en de zee was helemaal niet koud, zelf een beetje warm, haha. We hebben op het strand van Ca'n Pastilla twee keer bedjes en een parasol gehuurd. Voor de twee 'normale' bedjes en een parasol betaalde we €16,-. De laatste stranddag hebben we 'VIP' geleden en toen betaalde we voor twee bedjes en een parasol €45,- (whoops! Het was het wel waard). 

Verder vind ik Ca'n Pastilla een hele fijne ligging hebben. Met de bus ben je zo in Palma en je fiets zo naar El Arenal. Daartussen zijn nog een hoop andere badplaatsen waar je gezellig wat kunt eten of drinken. 

Cala Blava

Cala Blava
dit hebben we gedaan
Scooter huren
Eén dag hebben we een scooter gehuurd in Ca'n Pastilla. Om hem te huren (en te rijden) moest je minimaal drie jaar je rijbewijs (scooter én auto) hebben, dus ik mocht helaas niet achter het stuur. Allereerst reden we naar El Arenal en vanaf daar zijn we de grote weg opgegaan richting Cala Blava. Dit was onze eerste stop en hebben we genoten van het uitzicht dat we daar tegenkwamen. Daarna zijn we doorgereden naar Badia Blava waar we weer een prachtig uitzicht hadden. Na ons weer goed ingeschmeerd te hebben, zijn we helemaal doorgereden tot aan Cala Pi. Dit plaatsje had volgens het internet een van de mooiste strandjes van Mallorca. Het internet had gelijk: het baaitje was heel Ibiza-achter met super helder, blauw water, boothuisjes en grote jachten. We hebben hier wat gegeten en hebben daarna even op het strand gelegen. Daarna reden we richting Ca'n Pastilla, maar stopte we nog even bij het plaatsje Puigderrós om weer even wat te drinken en weer te genieten van een adembenemend uitzicht. 

Badia Blava
Badia Blava

Badia Blava
Cala Pi
Cala Pi

Cala Pi

Cala Pi

Cala Pi
Puigderrós
Puigderrós

Puigderrós
 Toen we weer bij ons hotel waren, heb ik snel even een T-shirt met langere mouwen aangetrokken, want je verbrandt levend op zo'n scooter. Daarna reden we de andere kant op -richting Palma- om nog ergens wat te gaan drinken. Uiteindelijk zijn we doorgereden tot aan El Col D'en Rabassa en hebben we bij een strandtentje een smoothie en een ijsje op. Daarna zijn we door alle tussengelegen plaatsjes terug gereden en hebben we de scooter rond 7 uur weer terug gebracht. 

El Col D'en Rabassa
We vonden allebei deze dag het leukste, haha.  Dus het is zeker de moeite waard om een scooter te huren om zo het eiland te verkennen. Eigenlijk wilde ik een auto huren, maar daar moet je 5 jaar je rijbewijs voor hebben. Ik had namelijk nog veel meer van het eiland willen zien (het noorden, het oosten, het binnenland). 

Palma de Mallorca
Een bezoekje aan de hoofdstad is een absolute must als je op dit eiland bent. Mijn zusje was in mei naar Mallorca en ik was echt verbaasd toen ze mij de foto's liet zien van Palma. Het is echt zo'n mooie stad! Toen wij er waren leek het wel een sprookje: een prachtig kasteel waar paard en wagen toeristen rondleiden. Ook de binnenstad was prachtig. Niks is lelijk. De gebouwen zien er een stuk beter uit dan bijvoorbeeld in Spanje. Alles stond er geweldig bij! 

 


We hebben eerst een rondje om de Cathedral de Mallorca gelopen en zijn daarna de stad in gegaan. We zijn trouwens met de bus naar Palma gereden. Voor ons hotel stopte de bus en een enkeltje was €1,50. Dit ging heel goed en ook terug naar het hotel was een makkie! We hebben heerlijk geluncht bij een schattig tentje. Google Maps zegt dat het Kurz & Gut heet, maar op internet kan ik verder niks vinden over het tentje. We hebben niet echt geshopt. Het was bloed heet, dus eigenlijk zijn we de winkels alleen maar ingegaan voor de airco. Ook hing er overal al herfst en winterkleding en ik had echt geen zin om dat te gaan passen, haha. Dus hebben we vooral veel gelopen en veel bezichtigd. Rond een uurtje of vier zijn we weer naar het hotel gegaan voor een frisse duik in het zwembad!

eten en drinken
Aangezien wij eigenlijk al ons eten bij het hotel kregen, zijn we vrij weinig uit wezen eten. Af en toe wat geluncht aan het strand en een keer uiteten geweest voor mijn verjaardag, maar daar blijft het ook bij. Op mijn verjaardag wilde we uiteten bij Tapasbar BON VENT (dit zag er zo cute uit!) maar er stond een hele lange wachtrij en toen zijn we naar Hotel Playa gegaan. Heerlijk gegeten met een super uitzicht op de zonsondergang, maar het was wel wat basic. Bij het strandtentje Balenarios 15 in Ca'n Pastilla hebben we voor het lekkerst geluncht. Ze serveren er heerlijke, grote cocktails die er super leuk uitzien en hebben er de lekkerste broodjes. Verder hebben elke avond cocktails gedronken bij deze leuke tentjes: BQ Aguamarina Boutique (heerlijke loungestoelen en super lief personeel), Casanova Restaurante (voor het echte Ibiza gevoel en mooi uitzicht over de stad), DELFIN (voor hele goedkope cocktails) en bij nog heel veel, alleen kan ik die niet meer terug vinden op Google Maps, haha. Als je trouwens gaat 'mappen', niet schrikken! De beelden zijn van heel lang geleden en het ziet er tegenwoordig heel anders uit. 

Zo, dan ga ik nu een einde maken aan dit lange artikel. Ik ben veel te kort op Mallorca geweest, dus ik ga echt wel terug (als ik drie jaar mijn rijbewijs heb ;)) en dan ga ik nog meer van het eiland genieten. Ben ik nog iets vergeten wat je wilt weten of heb je vragen? Laat het me gerust weten, ik beantwoord ze met liefde. Oh my, ik wil écht terug als ik deze foto's weer zie...

Ben jij wel eens in Mallorca geweest? 
8 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's! Je hebt mij erg nieuwsgierig gemaakt naar Mallorca <3
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige foto's! Ik ben pas één keer op Mallorca geweest en dat was een feestvakantie naar El Arenal. Ik sla dit artikel dus even op voor de vakantie inspiratie voor volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaaa Mallorca is ge-wel-dig. Ik ben er twee jaar geleden geweest in het noorden en heb alles gezien behalve de hoofdstad. Echt een geweldig eiland! Veel mooier dan Ibiza vond ik, omdat Ibiza o zo druk was haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh zo leuk! Wat een prachtig eiland is het zeg!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat gaaf allemaal! Mallorca ziet er zo mooi uit, lijkt me echt geweldig om er eens heen te gaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto's! Ik ben nog nooit op Mallorca geweest maar wil er zeker binnenkort heen. Ziet er echt heel mooi uit! x

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.