14 april 2017

Outfit / Momjeans: sporty vs chic


Yes, eindelijk heb ik hem: de mom jeans. Ik ben echt een jaar op zoek geweest naar de voor mij perfecte mom jeans. Ik vond hem bij Topshop, alleen hadden ze mijn lengte maat steeds niet. Ik heb het verhaal hier een keertje uitgelegd. Maar goed, eindelijk heb ik hem in de juiste maat. Van Topshop, maar besteld via Zalando. De mom jeans is super hot, maar best lastig om te stijlen. Vaak kan deze nog wel eens lomp overkomen. Daarom laat ik vandaag twee looks zien met de mom jeans: een sportieve en een chique. Kijk je mee?


Mom jeans, TOPSHOP via ZALANDO | Bomberjack, COME GET FASHION | T-shirt, TOPSHOP via ZALANDO | Sneakers, STEVE MADDEN via SACHA

Allereerst de sportieve look. Misschien de meest voordehandliggende outfit als je denkt aan een mom jeans. De mom jeans heeft een wat dikkere en stuggere stof dan de meeste jeans. Hierdoor valt hij wat rechter. Door de hoge taille krijg je nog wel een mooi figuur! 

Voor de sportieve look combineer ik de mom jeans met een bomberjack en simpel T-shirt. Een jaartal geeft voor mij altijd al een sportieve uitstraling, geen idee waarom. Misschien de cijfers? Het rode in het jasje passen perfect bij het rode jaartal. Verder draag ik bij deze look sneakers. Door je broek aan de onderkant een keer om te slaan, krijg je nog meer een sportieve uitstraling. Nog even een knotje in mijn haar en ik kan zo de athletic baan op!

Blouse, IVY REVEL via ZALANDO | Mom jeans, TOPSHOP via ZALANDO | Bh, HUNKEMÖLLER | Pumps, STEVE MADDEN via SACHA | Tasje, COSTESEn dan nu een totaal andere outfit. Wel met de mom jeans natuurlijk, maar deze is op een geheel andere wijze gestyled. Allereerst doet de doorschijnende blouse al heel veel. De stof, de mouwen en de v-hals zorgen allemaal voor een chique uitstraling. Ik vind deze blouse zo mooi! Nu al een favoriet voor het aankomend seizoen. Voor deze look draag ik er alleen een bh (die ook super chique is, check hem hier) onder. Voor een normale school- of werkdag is dit misschien te heftig, maar voor een avondje uit is dit ideaal!

Verder maak ik de outfit af met mijn nieuwe velvet pumps van Steve Madden, een horloge, wat armbandjes en wat kettinkjes. Met zulke schoenen zijn rode teennageltjes wel een must, haha! Als laatste draag ik nog een zwarte cross-body bag. 

Het lijkt misschien lastig, maar je kunt de mom jeans echt wel leuk stylen. Wil je na dit artikel nog meer inspiratie opdoen voor de mom jeans of wil je advies over andere kleding items? Kijk dan even op Editorial: het nieuwe online magazine van Zalando. 

Wat vind jij van deze twee outfits? Welke look heeft jouw voorkeur? 

Dit artikel is in samenwerking met Zalando. 
Foto's zijn gemaakt door Joanne.

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te zien hoe je de mom jeans op twee manieren combineert! Ik heb zelf een lichte voorkeur voor de eerste look (de sportieve). Ik wist ook helemaal niet dat Zalando een magazine heeft, ik ga gelijk even kijken! Fijn Pasen xx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toffe looks heb je gemaakt, leuk dat je twee verschillende stijlen laat zien :)

  xx Alex

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfits! Zelf heb ik nog geen mom jeans, omdat ik denk dat het niks voor mij is, maar bij anderen vind ik het wel altijd leuk. Bijvoorbeeld boyfriend jeans lijken me dan wel weer leuk voor mezelf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probeer het eens. Ik dacht het eerst ook, maar ik ben nu grote fan!

   Verwijderen
 4. mooie outfit,s.
  het staat je goed.
  de 2de outfit is het mooiste.
  de jeans lijkt me super fijn zitten.
  mvg debby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allebei staan je goed en allebei zijn ze leuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk gecombineerd! Ik ga zelf meestal voor de chic versie, die past beter bij mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zelf draag ik meestal een combi van sportief en stoer!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.