18 januari 2017

Trend / Athleisure

Dat sportkleding steeds vaker in het dagelijks leven wordt gedragen is een feit. Dat begon eigenlijk met de sneakers, maar sindsdien zijn de grenzen tussen mode en sport steeds meer vervaagd. Eruit zien alsof als je super sportief bezig bent geweest tijdens niet-sportieve evenementen: in een yogalegging koffiedrinken, naar een modeshow in een trainingsbroek en op een feestje in een hoody. Deze trend, ook wel athleisure genoemd, is in opmars. Kijk je mee?


Athleisure is een samentrekking van athletic en leisure (vrije tijd). Al eerder vertelde ik dat de hoody super populair is, maar daar komt ook de andere sportswear bij. Leggings zijn de nieuwe spijkerbroeken, wordt er gezegd. Op kantoor, naar de supermarkt of op lunchafspraken. Heel leuk om te combineren met een wat langer shirt. 

Het imago van de sportkleding wordt ook steeds beter. Merken zoals Adidas, Nike en Puma gaan steeds meer samenwerken met celebs. Zo zie je bijvoorbeeld in mijn moodboard de Rihanna x Puma collectie. En in veel kleding wordt allang niet meer gesport, maar wel dagelijks gedragen. Zelf loop ik nog niet echt rond in mijn sportkleding, maar heb ik wel items die er sportief uitzien, zoals mijn zwarte pantalon met witte strepen. En natuurlijk draag ik sneakers en sweaters, maar dat zijn niet echte sportartikelen. 

Ik ben wel echt een fijn van de trend athleisure. Mijn stijl is voornamelijk sporty chic, dus dat lijkt er aardig op. Maar, let op: athleisure is geen synoniem van sportkleding. Daarom vind ik het nog wel lastig om mijn sportlegging te combineren. Het is namelijk niet te bedoeling om én een legging én een capuchon trui én sportschoenen te dragen. Maar, ga voor een trainingsbroek met pumps, een badpak als top boven een spijkerbroek of een hardloopshirt met een pantalon. Ik ga er in ieder geval mee experimenteren!

Wat vind jij van deze trend? Was je er al van op de hoogte?

Bron: Pinterest

11 opmerkingen:

  1. Ik vind het eerlijk gezegd helemaal geen leuke trend, ik draag sportkleding naar de sportschool maar niet verder haha!
    Liefs,
    Evelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het op zich wel leuk staan bij andere mensen, maar zelf zou ik er niet in willen lopen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op de foto's hierboven ziet het er allemaal heel leuk uit inderdaad!

      Verwijderen
  3. Ik vind het best wel leuk staan! Het lijkt mij inderdaad wel lastig te combineren, al draag ik regelmatig wel een hoodie :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is echt een leuke trend! Ik wist er nog niks van, dus leuk dat je 't deelt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als ik het kon hebben had ik het gedaan haha! Zeker vind ik dit wel stoer! Ik vind het vaak al een beetje spannend om in mijn sportlegging nog even langs de supermarkt te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat heb ik ook hoor. Ik vind het bij mezelf al gauw asociaal staan als ik in m'n joggingsbroek naar de supermarkt ga.

      Verwijderen
  6. Nog helemaal niks van gehoord! Ziet er wel heel comfy uit, haha. Alsof je elke dag naar de sportschool gaat :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.