02 december 2016

Trend / Unisex


Het verschil tussen mannen- en vrouwenkleding wordt steeds kleiner. Unisex is al een paar seizoenen een grote trend in de mode. Niet alleen bij ontwerpers, ook stijliconen en winkels wagen zich eraan. Het zogenaamde 'gender-benden' is goed te zien op de internationale catwalks.Vrouwen zie je steeds meer in pak en hoodies en mannen komen gewoon weg met de pussy bow-blouse en zijden sjaaltjes. Ik vind het een heerlijke trend, maar ik moet er wel erg aan wennen. Wil je weten waarom? Lees dan snel even verder!


Mannen dragen skinny jeans en vrouwen gaan voor het boyfriend model. Heerlijk toch! Bij veel nieuwe collecties is weinig verschil te zien tussen mannen- en vrouwenkleding. Gucci heeft zelfs een collectie ontworpen die helemaal uniseks zijn. Mannen en vrouwen dragen dezelfde gebloemde pakken, dezelfde bloesjes in opvallende kleuren en dezelfde met borduursels versierde trainingsbroeken. 

Zelf heb ik ook een pak, draag ik ook sneakers, steel ik af en toe de T-shirts van mijn broertje en ben ik te vinden in de truien van mijn vriend. Hartstikke fijn, want: dubbel zoveel kleding. En hoe vaak zie je meisjes bij de mannenafdeling snuffelen. Grote mannen overhemden zijn hartstikke hot! 



Maar, zoals ik net al vertelde, moet ik ook erg wennen aan deze trend. Het is toch gek als je een man in een rok over straat ziet lopen. Nu is dat in Nederland nog niet echt veel te zien, maar ik denk dat daar over een paar jaar best verandering in kan zitten.

Zelf heb ik een best vrouwelijke en chique stijl, maar ik vind het leuk om dat te combineren met stoere (en mannelijke!) items. Daarom beschrijf ik mijn stijl als sporty chic. Een jurkje met een grote blazer, bijvoorbeeld. Of een sweaterdress met overknees. Maar in een hele mannen outfit zie ik mezelf nog niet. Een combinatie van mannen en vrouwen items, dat is iets voor mij! Daarom haal ik heel veel inspiratie uit de unisex collecties.

Is jou deze trend ook opgevallen? Wat vind jij ervan? Draag je zelf wel eens mannenkleding?

15 opmerkingen:

  1. Nee nooit! Maar ik zie het wel steeds vaker.. grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het ook wel een toffe trend. Ik draag niet echt mannenkleding, maar wel 'manachtige kleding'. Snap je hem nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik draag niet per se mannelijke kleding, maar ik draag wel vaak iets wat niet super vrouwelijk is (stoer) . Snap je wat ik bedoel? Soms heb je er gewoon zin in. Ik vind die trend prima. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Volgens draag ik nooit echte mannenkleding, maar wel stoere kleding. Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind het echt wel tof maar ben ook weer blij als ik me lekker meisjesachtig kan kleden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind het geweldig haha! Ik draag echt gewoon wat leuk zit en soms kan dit wel eens een mannen item zijn, zoals een oversized sweater die ik dan met hoge sokken en botten combineer! Unisex is top.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind het wel enorm leuk! Lekker comfy en toch stoer!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. any fitness worries, there are lots of testosterone boosters available thru naturopathic, homeopathic, in addition to traditional medicinal remedies. once you start any of your selected remedy plans on any of the to be had testosterone http://www.healthsupreviews.com/testx-core/

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.