17 oktober 2016

New in / Instax Mini 8


Oké, laat ik meteen eerlijk zijn: ik heb mijn polaroid al een tijdje. Ik heb hem namelijk voor mijn verjaardag gekregen van mijn vriend en dat was alweer in augustus. Maar, omdat ik eerst een beetje kennis wilde over dit leuke item en mijn ervaringen graag wil delen, schrijf ik er nu een artikeltje over. Helemaal nu is 'ie dus niet. Misschien dat je de camera en de resultaten daarvan al op Instagram voorbij hebt zien komen. Ik ben er super blij mee, het is echt zo leuk! Ik vertel je er alles over in dit artikel. Lees en kijk (!) je mee?De polaroid camera zie je de laatste tijd steeds vaker. Steeds meer van 'vroeger' komt nu weer helemaal terug. Dat geldt in de mode, maar ook in technologie. Toen ik liet weten dat ik graag een polaroid wilde voor mijn verjaardag, liet mijn opa al meteen weten dat hij die vroeger ook altijd al had gehad. Hij liet zelfs een paar polaroids van vroeger zien, super leuk! Ik heb de Instax Mini 8 gekregen. Hij is bijvoorbeeld bij de HEMA of Mediamarkt verkrijgbaar (bij de HEMA wel goedkoper!). 


Ik heb er meteen ook een pakje 'films' bij gekregen. Deze zijn bij de HEMA ook het voordeligst. Je kan hier een pakje met 20 films krijgen voor 15 euro. Je zult misschien denken, dat is per polaroid best duur, maar bij de HEMA is dit echt nog het goedkoopst. Er zitten 2 pakjes van 10 films in. Als je het pakje in je camera hebt gestopt, mag je hem er ook niet meer uithalen. Je mag zelfs niet het klepje openmaken, omdat anders alle polaroids mislukken. De eerste polaroid die je maakt met een nieuw pakje is altijd zwart. Dit is de voorkant van het pakje. 


Dit was mijn tweede polaroid die ik maakte. Meteen na mijn verjaardag ging ik op vakantie naar Spanje. Ik heb daar maar twee foto's gemaakt. Weet eigenlijk niet meer waarom zo weinig.... Je ziet dat deze foto best licht is, maar dat komt ook altijd de zon fel scheen. Als je de camera aanzet, laat hij weten op welke stand je hem moet zetten. Als het bijvoorbeeld heel licht is, moet je hem op het zonnetje zetten. Zo wordt de polaroid niet helemaal wit. Stel je bent binnen of op een andere donkere plek, dan laat de polaroid weten dat je hem op het huisje moet zetten. Anders wordt de foto weer veel te donker. 


Deze polaroid maakte ik vorig weekend op de kermis in Nijmegen. Ik hem hem gemaakt met de instellingen die hiervoor bestemd waren. 


Ik heb nog niet echt een idee wat ik met de polaroids wil doen. Niet in een mapje, want dan kan ik er niet echt naar kijken. Ik heb er nu twee in een klein fotolijstje en de andere drie heb ik met wasknijpers aan een touwtje vast gemaakt. 


Dit zijn mijn leukste foto's! De meest rechte is mijn eerste. Hij is wel erg licht (in het echt iets minder dan op de foto). De polaroid daarnaast is gemaakt in het donker, deze is van alle het scherpst en qua belichting en beste gelukt. Het leuke aan deze camera is dat je echt op moet letten met wat je wilt vastleggen. De selfie met mijn vriend is bijvoorbeeld niet perfect. Als ik hem met mijn mobiel zou maken, had ik hem opnieuw gemaakt, omdat we niet in het midden van de foto staan. Nu was het een gokje en het is altijd afwachten hoe hij uitpakt. Ik ben er super blij mee, het is echt een geweldige camera en geeft je zo'n andere beleving. Een aanrader! 

Heb jij een polaroid? Heb jij nog tips voor mij?

9 opmerkingen:

 1. Ik wil er ook eentje zo graag! Ik zou 'm overal mee naar toe nemen. Veel plezier ermee nog! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben nu weer nieuwe kleuren bij HEMA, knalroze bijvoorbeeld, haha!

   Verwijderen
 2. je hebt een mooie camera gekregen.
  mvg debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is zo ontzettend leuk ! Ik wil hem zelf ook nog heel graag. Alleen ik ben niet zo goed op in één keer een goede foto te maken haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar dat is juist het leuke van de polaroid! Die net niet perfecte foto's :)

   Verwijderen
 4. Ik vind de foto's die je gemaakt hebt heel leuk!
  Ik vind ook het idee van een polaroid heel leuk, maar hoe erg ik ook van vintage hou, ben ik in dat geval denk ik toch te "modern" en hou ik het graag bij mijn spiegelreflex haha. Ik ben denk ook een te grote perfectionist voor een polaroid dan verscheur ik alles continu en bij een spiegelreflex kan ik alles lekker deleten, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, nee joh! Die onverwachtse (misschien niet perfecte) foto's zijn juist het leukst!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.