29 juni 2016

Gastartikel / Kledingkast opruimen


Het is een klusje dat meestal niet behoort tot je meest favoriete bezigheden, maar dat eens in de zoveel tijd toch echt gebeuren moet: je kast opruimen! Gelukkig zijn er heel wat manieren om dit karwei een stuk minder vervelend te maken. In dit eerste gastartikel geeft Eveline van Telefoonhoesjesxl een paar goede tips. Lees snel verder voor een paar goede redenen om dit weekend nog te beginnen!

Kledingparty
Altijd op zoek naar een reden voor een feestje? Ruim die kast dan snel op en organiseer een kledingparty! Zonde om al die mooie items zomaar weg te doen, omdat je er zelf op uitgekeken bent geraakt terwijl je er een vriendin misschien wel heel blij mee maakt. Leg tijdens het opruimen alle kledingstukken apart die je minstens twee jaar niet hebt gedragen, maar die er verder nog prachtig uitzien. Vraag je vriendinnen hetzelfde te doen en nodig ze (inclusief zak kleding) uit. Trek een goede fles wijn open, zet een lekker afspeellijst aan en laat het ruilen maar beginnen! Voor je het weet heb je een compleet nieuwe garderobe, zonder dat je ook maar een cent hebt uitgegeven. 

Als nieuw
In die overvolle kledingkast zie je op den duur door de bomen het bos niet meer en kan het maar zo gebeuren dat je het bestaan van sommige items vergeet. Je hebt altijd wel een stapeltje met kleding in je kast die je al een paar maanden of zelfs paar jaar niet meer hebt aangeraakt. Bij het opruimen vis je dan ineens weer een leuk zomerjurkje achter uit je kast, dat dit jaar weer helemaal hot is. Je blaast oude kleren vaak eenvoudig nieuw leven in door ze te combineren met nieuwe items. Zo kun je er weer een paar maandjes mee vooruit!

Customize
Soms heb je van die items die je liever niet weg doet, maar ook nooit meer draagt. De ideale oplossing voor dit soort kledingstukken en accessoires is natuurlijk customizen! Neem bijvoorbeeld dat dure Microsoft Lumia 640 hoesje dat je hebt aangeschaft om je nieuwe Microsoft mee te beschermen. Eigenlijk ben je er helemaal op uitgekeken, maar je vindt het ook weer niet de moeite waard om een nieuwe aan te schaffen. Verzamel wat leuke kleuren nagellak of haal een paar rolletjes washi tape in de hobbywinkel en voorzie bijvoorbeeld je iPod van een iPod Touch 5g hoesje van een totaal nieuw uiterlijk. Heb je bovendien meteen een uniek exemplaar in handen, die je helemaal kunt matchen bij de rest van je outfit en accessoires! 

Je eigen stylist
Eens in de zoveel tijd heb je een moment waarop je al je kleding zat bent, maar even geen geld hebt voor een compleet nieuwe garderobe. Vaak ben je je kleding zat, omdat je ze voor je gevoel al te vaak hebt gedragen en niet meer weet hoe je ze moet combineren. Tijd om jezelf te restylen. Haal je kast leeg en ga op zoek naar nieuwe setjes. Combineer oud met nieuw, chic met casual en felle kleuren met gekke prints. Vaak vind je door het maken van onverwachte combinaties ineens de leukste outfits. Kruip uit je comfort zone en ga aan de slag. Maak vervolgens van al je nieuwe setjes een foto en print deze uit, of leuker nog: druk ze à la minute af met behulp van een printcase. Dit is bijvoorbeeld een smartphonehoesje en polaroid camera in één, waarmee je alle foto’s direct kunt printen die je met je telefoon maakt. Plak al deze foto’s vervolgens op je kast en je hoeft ’s ochtends nooit meer na te denken over wat je aan moet trekken! 

Geld verdienen
Geen zin om je kast op te ruimen? Denk dan eens na over wat het je op kan leveren. Veeg het stof van die peperdure designer schoenen achter in je kast en zet ze op de foto. Met de handige app Swopster verkoop je namelijk met het grootste gemak je kleding en accessoires. Upload de foto’s van de items waar je vanaf wilt in je virtuele kledingkast. Andere ‘Swopsters’ kunnen dan een kijkje nemen in jouw kast. Als iemand iets naar wens ziet, kan degene een geldbedrag of leuk item uit haar eigen kast als tegenbod plaatsen. 

Van welke items kun jij maar moeilijk afscheid nemen?

Dit artikel is in samenwerking met Eveline.

3 opmerkingen:

  1. Ik heb vorige maand mijn kledingkast opgeruimd. Van winter- naar zomerkleding! Het was wel even werk, maar wat een fijn gevoel als het klaar is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne tips! Toevallig sta ik net op het punt om m'n kledingkast uit te gaan zoeken, want het is ten eerste een rommel en ten tweede mag er een hoop weg :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb echt te veel kleding die weg mag maar verkopen is zo'n gedoe altijd. Ik ga die app maar eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.