29 januari 2016

Trend update / Verwachte trends voor 2016

Inmiddels is het alweer bijna een maand 2016. En met een nieuw jaar komen er weer nieuwe ronden en nieuwe kansen, zoals veel mensen zeggen. Dat is ook van toepassing in de mode. Er komen in 2016 weer veel nieuwe trends bij, maar er blijven ook een aantal trends vanuit 2015. In het artikel van vandaag laat ik een aantal verwachte trends zien voor 2016. Kijk je mee?

bron
Allereerst het bomberjack. Het bomberjack was al super populair in 2015. Dit item was er in verschillende materialen en vormen, zodat er voor elke gelegenheid een bomberjack gedragen kon worden. Zelf heb ik één 'stoere' bomberjack van Defshop in mijn kast hangen. Ook in 2016 wordt 'ie weer massaal gedragen. I like :)

bron / bron / bron
Ook de cut-out tops worden een grote trend in 2016. Je hebt ze vast al een keer voorbij zien komen. Het zijn namelijk T-shirts, sweaters of truien waar 'stukken' uit zijn gehaald, bijvoorbeeld bij de schouder. Ik heb zo'n item nog niet, maar het staat wel hoog op mijn wishlist. De off-shoulder tops die al heel hot waren in 2015, blijven ook nog een tijdje. 

bron
Nog een nieuwe trend die we in 2016 veel gaan zien, is de vintage trend. Vintage is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat gaat nog wel even door. Bij vintage moet je denken aan kant, strikken (wat sowieso een grote trend wordt), embroidery (handwerk op kleding) en het dragen van verschillende lagen. 

In tegenstelling van de less is more trend van de afgelopen jaren, wordt het nu eigenlijk more is more. Dit wordt ook wel het maximalisme genoemd: zoveel mogelijk kleur, patronen, zoals grote, dikke strepen en lagen. Hier moet ik nog even aanwennen, aangezien ik een grote minimalisme voorkeur had. 

bron / bron / bron
Verder blijven de flared jeans ook in 2016 een trend, alleen worden ze nu wel lager op de heupen gedragen. Rugzakken, wijde mouwen, de pyjamastijl, rouches en de kleur oranje worden ook verwacht als grote trends voor 2016. Over die pyjamastijl zit ik nog een beetje te twijfelen...haha.

Het bomberjack en de cut-out tops zijn mijn twee favoriete trends voor aankomend jaar. Omdat mijn stijl meer de moderne kant op gaat, is de vintage trend niet echt voor mij weggelegd. De flared jeans vind ik heel tof, maar ik vind dat ook niet echt mijn stijl. Misschien moet ik de juiste broek nog vinden, wie weet. :) 

Wat vind jij van deze verwachte trends? Welke is jouw favoriet?

3 opmerkingen:

  1. Ik was al van plan een bomber jack te halen, ze zijn zooo leuk! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind alle trend erg leuk! De pyjama stijl; lekker comfortabel!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.