25 januari 2016

Recipe / Bananenpannenkoekjes


Een lekker en gezond ontbijtje bedenken, kan nog wel eens lastig zijn. Sinds een jaar ben ik een trouwe fan van bananenpannenkoekjes. Ik heb ze ontdekt op de blog van Jennie. Bananenkoekjes zijn een simpel om te maken, maar je hebt er wel even de tijd voor nodig. Daarom maak ik ze vaak als ik vrij ben of pas laat hoef te beginnen op school. Bananenpannenkoekjes zijn heel lekker, gezond en vult heel goed. Wil je ze zelf maken? Lees dan even verder.  Wat heb je nodig voor de pannenkoekjes: voor één persoon gebruik ik één banaan en twee eieren. De banaan snijd je in stukjes en prak je daarna fijn met bijvoorbeeld een vork. Het is handig als je nog een paar stukjes banaan bewaart voor de garnering. Daarna voeg je de twee eieren toe en meng je alles tot een beslag. Zelf voeg ik er altijd nog een beetje kaneel aan toe. Daarna bak je in kleine porties in de koekenpan.  


Vaak eet ik de bananenpannenkoekjes met rood fruit, maar dit keer had ik er ook nog een kommetje yoghurt bij gedaan. Dit is een heerlijke combinatie. De zoete smaak van het fruit smaakt heel goed bij de pannenkoekjes én bij de yoghurt. Dit is absoluut mijn favoriete ontbijtje. 

Maak jij wel eens bananenpannenkoekjes? Of zou je dit eens willen proberen?

16 opmerkingen:

 1. Altijd lekker, bananenpannenkoeken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat ziet dit er heerlijk én lekker gezond uit zeg! Ik heb nog nooit yoghurt bij deze pannekoeken geprobeerd, maar dat moet ik toch maar eens doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit was ook de eerste keer dat ik dat deed. Heerlijke combinatie.

   Verwijderen
 3. Yum! Deze zien er heerlijk uit, altijd fijn als je niet zoveel ingrediënten nodig hebt, dit heb ik altijd wel in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, de basis is eigenlijk alleen maar ei en banaan. Je kunt er zelf nog allemaal dingen aan toevoegen.

   Verwijderen
 4. Aahhh wat ziet dit er verrukkelijk uit! Ik moet ook echt weer eens bananenpannenkoekjes maken. Ze zijn altijd zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hm, dat ziet er echt heerlijk uit!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat zien ze er goed uit! Krijg er trek van :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze ook wel eens gehad, ze zijn echt heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.