06 oktober 2014

I need your help


Bij een goede blog hoort natuurlijk een goede camera. Ik weet dat je met een simpele digitale camera ook gewoon een goede blog kunt opzetten, maar met een spiegelreflexcamera zien je foto's er nét wat professioneler uit. Voor mijn verjaardag -dat inmiddels 2 maanden geleden is- vroeg ik aan mijn ouders zo'n camera. Omdat ik best nog wel de tijd nodig had om alles uit te zoeken, heb ik de camera nog niet gekregen. En ondanks al dat uitzoeken, weet ik nog steeds niet welke camera ik wil. Bij deze schakel ik jullie hulp in. Wat weten jullie over spiegelreflexcamera's? En wat is volgens jullie de beste en waarom? Ik ben me natuurlijk een beetje gaan oriënteren, maar er zijn zoveel verschillende merken en camera's. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen. Ik wil graag een goede camera die super heldere foto's maakt. Van product foto's tot aan breakfast foto's. Ik lees wel vaak artikelen over Spiegelreflexcamera voor beginners, maar ik wil er geen voor beginners. Ik ben best wel snel in het leren van dit soort dingen en ik vind het vaak ook een leuke uitdaging. Ik hoef geen camera die maar een paar opties heeft. Dan kan ik daarna weer een nieuwe camera kopen. Nee, liever meteen eentje waarmee ik een paar jaar verder mee kan. 


Maar dan zijn we er nog steeds niet. Ik heb geen idee waarop ik moet zoeken. Alles is bijna hetzelfde. Het enige verschil wat ik zie, is het prijskaartje. Hoe duur is nou een goede camera? Wat hebben jullie ervoor betaald? Door al die cijfertjes van prijzen word ik helemaal door de war gehaald. 


En dan heb je ook nog eens verschillende lenzen. Moet je perse een lens bij je camera kopen? Ik wil namelijk wel mooie outfit foto's maken. Ik bedoel daarmee dat de outfit scherp is en de achtergrond wat wazig. Dit snappen jullie vast wel. Maar met welke camera of lens doe ik dit het beste? 


Even een samenvatting. Mijn ideale camera kan super heldere foto's maken, kan de achtergrond wazig maken, heeft veel functies, is niet te zwaar, heeft een touchscreen en is een beetje realistisch qua prijs. 

Nu zijn mijn vragen: welke camera hebben jullie? Wat zijn de positieve en negatieve kanten van het apparaat? 

Kunnen jullie mij helpen met mijn probleem? 

5 opmerkingen:

 1. Ik heb een paar maanden ook een nieuwe spiegelreflex camera gekocht - mijn eerste! - en ben er zó tevreden over. De Sony Alpha 58 is het geworden na veel research en écht waar, deze is zeker de moeite waard om er naar te kijken. Ik heb ook meteen een prachtige nieuwe lens er bij aangeschaft, het gaat uiteindelijk meer om de lenzen dan om de body. Je kunt een kijkje nemen op m'n blog, alle foto's van de artikelen - behalve de Photo Diary! - zijn met deze camera genomen. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik nu de camera 600D, ik gebruik hem vooral voor filmen, maar de laatste tijd ook veel voor foto's voor mijn blog en hij werkt echt geweldig. Ik weet hoe je er mee moet filmen en verder nog niet zo veel. maar ik weet wel dat er ontzettend veel mogelijk heden zijn qua foto's echt een super gave camera!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik nu een Canon EOS 1100D maar zou heel graag een Canon EOS 60D hebben. Dit is volgens veel bloggers dé spiegelreflexcamera. Een reden waarom ik deze zou willen is dat hij een flipscreen heeft zodat ik ook filmpjes kan maken. Hier hangt dan ook wel een prijskaartje aan, dus ik weet niet wat je budget is, maar als deze een optie is, zou ik voor deze gaan. Wat betreft lenzen zijn veel bloggers enthousiast over de 18-55mm lens geloof ik, maar deze heb ik zelf niet, dus of deze het geld waard is, geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de nikon d3100, fijne camera die makkelijk in gebruik is. Ik heb de standaardlens 18-55 die ik gebruik voor make-up foto's. Ik heb wel een 55-200 lens die ik gebruik voor foto's veraf, als outfitfoto's of vakantie. Mijn camera is prima en als je de blog van fashion-fever kent.. Zij heeft exact dezelfde camera en zij is voor mij echt een voorbeeld qua foto's. Je moet gewoon goed met alle functies overweg kunnen én met photoshop. Succes! Ik volg je nu via bloglovin! XOXO http://www.ingewm.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb zelf de Canon 600D met een 50-18 mm lens. Perfecte camera voor beginners, maar je kunt er zoveel mee doen. Daarnaast het die camera een uitklapbaar schermpje waardoor je jezelf kan zien tijdens het fotograferen van jezelf. De beste uitvinding ever! Ik wil ook nog een andere lens erbij kopen (50 mm met 1,8 ff) omdat die zorgt voor een wazigere achtergrond. Daarnaast heb je ook echt een afstandbediening nodig. Echt een must!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.