15 oktober 2014

Beauty tips die niet werken


Er zijn talloze artikelen over beauty tips: komkommer is goed voor wallen, honing maakt lippen zacht en aardbeien maken tanden witter. We kennen de meeste wel, maar kloppen ze ook allemaal? Is citroensap wel zo goed voor je haar? En is het niet erg dat je tandpasta op je puistjes smeert? Vandaag zet ik de beauty tips op een rijtje die je juist niet moet gebruiken. Een ei-haarmasker:
Er zijn veel maskertjes die je haar goed zullen doen, maar een ei-masker is geen goed plan. In de eierdooier zit een stofje, lecithine. Dit beschermt je haar wel tegen uitdrogen, maar als het in contact komt met warm water, gaat het stollen. Bij het uitspoelen bij het haar zal het ei wat hard worden en is het moeilijk om het te verwijderen. 


Lichter haar door citroenen en zon:
Ook dit is een fabel. Door de zon licht je haar wel op, maar met citroen lijkt dat alleen zo. Fruitzuur uit het citroensap sluit de haarschubben. Het haar gaat er wel van glanzen en dat zorgt ervoor dat het er lichter uitziet. 


Ochtendgymnastiek: 
Soms als ik opsta, doe ik een soort gezichtsgymnastiek om mijn spieren een beetje 'wakker' te maken. Hierdoor word je huid strakker, tenminste dat dacht ik. Het is helemaal niet goed. Je zou er namelijk rimpels door kunnen krijgen. Denk aan rimpels bij de lippen als je je lippen tuit of de rimpels in je voorhoofd als je te veel fronst. Dit doe ik echt heel erg, bijna ieder moment zit ik met grote ogen, heel eng lijkt mij... Maar goed, als je rimpels wilt voorkomen, dan is het het beste om uit de zon te blijven. 


Door veel te borstelen gaat je haar glanzen:
Ook ik kam mijn haar wel een paar minuten lang. Ik had vroeger eens gelezen dat dit je haargroei stimuleert en je haar laat glanzen. Dit laatste is niet waar. Door te veel en te krachtig te borstelen maak je je haarschubben kapot. Hier kan je haar gaan splijten. Ook maakt je hoofdhuid hierdoor meer vet aan. Gewoon ´s ochtends en ´s avonds kammen en om de 6/8 weken naar de kapper gaan, is voldoende. 


Tandpasta op puistjes:
Je hebt vast wel eens een keer wat tandpasta op je puistje gesmeerd in de hoop dat hij na een nachtje slapen, verdwenen is. Ook dit is niet heel goed voor je (puistje). De menthol in de tandpasta werkt wel verkoelend, maar door de fluor kan een ontsteking juist toenemen. 

Heb jij deze tips een keer geprobeerd? En heb je zelf nog een tip die helemaal niet werkt?

11 opmerkingen:

 1. Goed artikel, ik geloof idd niet zo in extra beauty'trucjes'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn artikel. Volgens mij heb je helemaal gelijk en werken deze allemaal niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn artikel!
  Leuk om te lezen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat grappig om een keer beauty tips te lezen die eigenlijk niet werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb eigenlijk alle tips nooit geprobeerd, en dat hoef ik nu dus ook niet meer te doen haha. Mijn haar gaat inderdaad ook niet meer glansen als ik het meer borstel, het wordt eerder mega statisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel voor dit artikel, ik had inderdaad al eens gehoord van dat tandpasta op puistjes maar nog nooit geprobeerd, ga ik ook niet doen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jup ik smeer wel een tandpasta op puistjes, maar het is inderdaad niet heel goed :(

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed artikel! Ik geloof ook niet zo in al die rare tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat van de tandpasta hebikweleens geprobeerd maar was inderdaad geen succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk artikel! Zo zie je maar weer dat je niet naar alles moet luisteren.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.