05 september 2014

Get even

Bron: We Heart It
Pukkeltjes, kleurverschil, littekens en mee-eters. We hebben ze liever niet op ons gezicht. Toch hebben veel meisjes en vrouwen er last van. Persoonlijk heb ik er mega veel last van. Een paar jaar geleden ben ik een jaar lang, iedere week naar de schoonheidsspecialist geweest. Ik heb van alles geprobeerd om mijn huid egaal te krijgen, maar het bleef onrustig. Ook nu de scholen weer begonnen zijn, zie je dat mijn huid weer onrustig wordt. Dat komt -denk ik- voornamelijk door de stress. Een tijdje geleden postte ik een artikel over de App van Cosmopolitan. Er staan super veel handige tips in over alles wat met beauty te maken heeft. Dus ook voor een egaal gezicht. Deze tips wil ik graag met jullie delen. Bij mij heeft het opzich wel geholpen. 

Bron: The Best Face Wash
We beginnen met een DIY-tip.


Nodig:
- Washand of handdoekje
- Heet water










Stap 1:
Neem het washandje onder de hete kraan. Wring hem een beetje uit, maar pas op voor je handen!

Stap 2:
Leg 'm over je gezicht. De stoom en de hitte zorgen ervoor dat je poriën open worden gegooid, zodat zweet en ander vuil verwijderd kan worden.

Stap 3:
Houd dit zo'n twee minuten vol. Mee-eters die de stoomaanval hebben overleefd? Neem dan een reinigend masker om de boel extra te zuiveren. 

Bron: We Heart It
Fond de teint.

Dat is Frans voor foundation. En het zoeken naar de perfecte blijft een strijd: te roze, te geel, te dik, te vet. Daarom, gebruik ik een CC-crème. Een behoorlijke interventie, want deze complexion correcting crème speelt perfect in op de huidige wens. Een verzorgend product dat voedt, egaliseert, lekker aanvoelt en je huidskleur mooier maakt. Zelf gebruik ik de CC-crème van Max Factor. Hij is bijna op. Dat is een goed teken, hij was zo fijn. Binnenkort maar een nieuw exemplaar kopen. 

Wonderwerk.

Honing & Nootmuskaatpoeder
Meng 1 theelepel van beide en laat het een halfuurtje inwerken op een litteken. Nootmuskaat werd vroeger gebruikt bij kiespijn, en belooft littekens te verminderen, terwijl honing verzachtend werkt. Deze tip heb ik een tijdje geleden geprobeerd. Mijn huid kent veel littekens. Ook was mijn huid geïrriteerd en zat vol met rood heden. Ik had het maskertje over mijn hele gezicht aangebracht ipv. alleen op mijn littekens. Na een uurtje haalde ik het eraf en mijn huid zag er direct goed uit. Ik was heel verbaast.

Citroen
Citroentje in het haar voor blonde lokken kennen we wel. Je kunt het citroensap ook aanbrengen op je huid. Het zou helpen bij donkere vlekjes in het gezicht. Nadat je je gezicht heb gereinigd, verdeel je wat sap over je gezicht en het vervagen wordt ingezet. 

Schoonheidsspecialist.

Dit is wat ik vroeger veel heb gedaan. Zoals je kon lezen wel 1 keer in de week. Dit is natuurlijk best veel. Je kan het ook een keer per maand doen of zelf een keer per jaar. Nu ga ik als ik bijzondere gelegenheden heb. Bijvoorbeeld toen ik naar mijn nieuwe school ging. Alles even opfrissen. 

Bron: We Heart It

Schuurmiddel.

Nodig:
- Suiker
- Water
- Een schaaltje

Stap 1:
Meng twee eetlepels suiker in een schaaltje met twee eetlepels water.

Stap 2:
Roer dit totdat er een pasta ontstaat. Doe er steeds een beetje suiker bij, om het dikker te maken.

Stap 3:
Giet een klein beetje water uit het schaaltje. Als het goed is heb je nu een dikke pasta van suiker. Pak het met je handen en verdeel het over je gezicht. Maak nu zachtjes (niet drukken! De korrels doen vanzelf hun werk) roterende bewegingen over je gezicht.

Stap 4:
Houd dit zo'n zestig seconden vol en spoel het goedje daarna af met lauw water. Maak er een routine van, exfolëren moet één keer in de week. 

Deze tips hebben bij mij heel goed geholpen. Ik heb alleen de tip met citroensap niet geprobeerd, maar dat zal ik snel doen. Verder reinig ik met gezicht twee keer per week, gebruik ik een serum en dag/nacht crème en gebruik ik af en toe een maskertje. In de vakantie ging het heel goed, maar nu school weer begint, kun je dat wel aan mijn gezicht aflezen. 

Hebben jullie ook last van een onrustige huid?

Bron: Cosmopolitan



4 opmerkingen:

  1. wat een onwijs handige tips! & ja wanneer ik stress heb heb ik er ook last van helaas.
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een handige tips! Ontzettend leuk artikel!
    xoxo Mareijn
    www.the-freaking-third-blog.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.