18 februari 2015

Hoe kwamen zij bij hun blognaam?


Vandaag kwam ik voor de eerste keer op de website Style Today. Een super leuke site over fashion, beauty en health. Ik kwam een artikel tegen over hoe fashionblogs aan hun naam kwamen. Super interessant om te lezen, omdat het altijd heel lastig is om een naam te vinden voor je blog. De naam van mijn blog is vrij simpel en persoonlijk. Het is makkelijk te onthouden en dat vind ik erg belangrijk. Ik deel graag dit artikel van Style Today met jullie. (Credits naar Rowie!) Zeker de moeite waard om te lezen. AIMEE SONG VAN SONG OF STYLE

''Ik wist dat ik iets met mijn achternaam wilde doen. En in eerste instantie was ik van plan om een interieurblog op te starten en te bloggen over verschillende interieurstijlen, zoals midcentury, minimalistisch, Hollywood glamour, etc. Dus de blognaam Song of Style komt daar vandaan!''

JANE ALDRIDGE VAN SEA OF SHOES

''Toen ik bezig was met het opzetten van mijn blog, wilde ik heel graag een octopus in mijn logo gebruiken. Ik tekende een octopus die met zijn tentakels allemaal schoenen vastgreep. De naam moest dus wel een beetje met mijn logo te maken hebben, anders had het logo geen zin. En Sea of Shoes kwam in mij op toen ik op een dag Mexicaans aan het eten was met mijn familie. Haha.'' 

RUMI NEELY VAN FASHION TOAST

''Ik heb niet heel veel nagedacht over mijn blognaam. Ik herinner me dat ik nogel ongeduldig was tijdens het opzetten van mijn blog. Fashion Toast bleef in mijn gedachten hangen, dus ik ging er voor! Het idee om tijdens het ontbijt de blog te lezen vond ik leuk, want dat is mijn favoriete tijdstip om online te gaan.'' 


ANDY TORRES VAN STYLE SCRAPBOOK

''Ik startte de blog zeven en een half jaar geleden en toen was het iets heel anders dan dat het nu is. Er bestond nog niet zoiets als een 'personal style' blog en mijn blog was meer een mix van dingen waar ik van hield en mij inspireerde. Toen ik klein was hield ik erg van scrapbooks en ik had er heel veel bij mijn ouders. Dus het eerste wat in mijn hoofd kwam was de naam 'My Style Scrapbook'. Twee jaar nadat ik mijn blog ben gestart, schrapte ik 'My' en hield ik mijn blognaam 'Style Scrapbook' over. I guess it was a lucky hunch!'' 

Hoe zijn jullie bij je blognaam gekomen?

17 opmerkingen:

 1. ik kwam zo maar aan de naam valblogin! Ik heb echt geen idee waarom... Hij bleef maar rondzweven in mn hoofd, en ik begon een blog, genaamd valblogin! :)
  http://valblogin.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn blog heet lot photography omdat ik photography er sowieso in wilde en lot betekent 'veel' en het zit in mijn naam! haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn blog heet Beautic (alleen mijn domein is met dubbel c, omdat hij al bezet was, ik ongeduldig was en ik Beautic moest en zou gebruiken!).

  Beautic, omdat ik iets wilde wat apart klonk, zoals Vogue of Magnifique.
  Beautic van Beauty en Ik.
  Beautic van Beautician, omdat ik een afgestudeerde schoonheidsspecialiste ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn blog heet Léonie Anouk omdat mijn voornaam Léonie is en mijn tweede naam Anouk, haha. Ik heb er dus niet lang over nagedacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk artikel! Leuk om te lezen hoe andere bloggers op hun naam kwamen! Ik zelf ben niet zo tevreden met mijn blognaam (our beauty things).. Liefs, X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat leuk om te lezen hoe ze aan hun blognaam zijn gekomen. De mijne is simpel, ik hou van kleding en schoenen (vooral hakken) en zo ben ik er dus op gekomen :D

  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf dat er niet een heel team achter zat, het zijn stuk voor stuk prachtmeiden met gave blogs die allemaal zo simpel zijn begonnen.

  Ik ben nog steeds erg blij met mijn blognaam: Daily Cup of Bla Bla Bla.

  Cup slaat op koffie, daily op dagelijks zowel koffie als blogposts en bla bla bla staat voor mijn praatziekte...Die heb ik sinds ik in groep 3 zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hej, wat een leuk artikel om te lezen dit! :) Inderdaad grappig hoe mensen soms aan hun blog naam komen (zijn gekomen). x Frederique - http://fablefrique.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke artikel om te lezen! Ik kwam zelf eigenlijk gewoon op de naam Lovely Beauty Dreams, na heel lang Daphsbeautyblog te hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om eens te lezen. Mijn blognaam is afkomstig van het feit dat ik alles wil delen wat in mijn omgeving leeft. Mijn wereld zeg maar. ;-) En zo werd Nicky's wereld geboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen waar al die blog namen vandaan komen, ik heb gewoon basic mijn voor en achternaam haha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alleen die van Aimee Song wist ik! Ik heb mijn blognaam gewoon zomaar bedacht. Ik vond lovely gewoon een leuk woord en ik wilde een algemene naam, niet persé beauty of fashion.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om te lezen! Ik houd zelf heel erg van kunst en vind dat jezelf echt kunt uitdrukken met kleding, en dat dat ook een 'kunstvorm' is, vandaar Artof Clothes.. Haha!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een leuk artikel! Mijn blognaam (lifebyveerle) is niet heel speciaal en ik zou het nu liever veranderen, maar inmiddels kennen veel mensen me al bij deze naam. Ik vind het altijd wel leuk om te lezen hoe mensen aan hun blognaam komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wow amazing and inspiring Looks
  follow for follow?

  hope you too visit my Blog <3
  http://miss-amelyrose.blogspot.de/

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Echt leuk om te lezen! Ik vindt het altijd fijn om te weten te komen hoe anderen aan hun blognaam komen, en wat de betekis ervan is!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn blog heet abroad with love (www.abroadwithlove.blogspot.nl) omdat reizen&mijn grote liefde mij het meest gelukkig maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.