02 januari 2015

Wraps recept (op mijn manier)

Bron
We starten dit jaar lekker ongezond met een food-artikel. Het ligt natuurlijk helemaal aan jezelf hoe ongezond of gezond je het maakt, maar vandaag deel ik mijn eigen recept van mijn favoriete eten: wraps! Vroeger aten wij dat helemaal niet en ik ken wraps eigenlijk pas een paar jaar. Maar sinds ik het ken, is het echt mijn favoriete eten geworden. Turkse pizza hoort hier ook bij, maar dat lijkt best veel op elkaar. Voor de rest houd ik veel van gezonde dingen. Denk aan bloemkool, broccoli en spinazie. Wat ik zo leuk -en lekker- vind aan wraps, is dat je helemaal je eigen twist eraan kunt geven. Benieuwd naar mijn recept voor de aller lekkerste wraps? Lees dan snel verder.  


Wraps is een Mexicaans gerecht. Wraps zijn een soort platte pannenkoeken gemaakt van tarwe- of maisbloem. Wist je dat 'wrappen' inpakken of oprollen betekent? Wat ik net al zei: je kunt wraps maken zoals jij dat wilt. Wraps kun je vullen met allerlei combinaties van groenten, vlees, vis, kaas, kruiden, etc. Ook leuk is dat je het warm, maar ook koud kunt eten. Een zalmwrap is ideaal om als hapje te serveren op een verjaardag. 

In dit artikel leg ik uit hoe ik mijn wraps maak en vul. Je kunt het zoals je hierboven al las, met van alles bereiden. Als je dit zelf een keer wilt maken, kun je alles erop doen wat jij lekker vindt. 

Allereerst de benodigdheden. 
 • Kipfilet
 • Kruidenmix
 • Ketjap
 • Tortilla wraps 
 • Crème fraîche
 • Tomaat
 • Geraspte kaas
 • Komkommer
 • Sla
 • SausKipfilet bakken
Koop je een kipfilet, snijdt dan de kip in kleine stukken. Je kunt natuurlijk ook al kipfilet in stukjes kopen. Bak de kipfilet totdat ze een lekker bruin kleurtje krijgen en voeg daarna de kruidenmix toe. Deze kruidenmix kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Wat ik daarna nog altijd doe is wat ketjap saus eraan toevoegen. Ook lekker is een teriyaki saus. 

Vulling bereiden
In de tussentijd kun je alvast de groenten en de rest van de vulling bereiden. Ik heb gekozen voor tomaat, kaas, komkommer en sla. Snijd de tomaat en komkommer in kleine stukjes of repen. Doe daarna alle ingrediënten in een apart bakje en die kun je alvast op tafel zetten. Ook de crème fraîche en de saus kun je er alvast bij zetten. 

Wrappen
Als de kip helemaal klaar is, kunnen we de wrap gaan vullen. Deze warm je eerst op in de oven of magnetron. Smeer wat crème fraîche op de wrap en leg de kipfilet horizontaal over het midden van de wrap. Nu kun je de tomaat, kaas, komkommer en sla erbij leggen. Als laatste is een lekker sausje niet onbelangrijk. Ik kies vaak voor chilisaus of remouladesaus. Daarna rol je de wrap dicht. 

Vind jij tomaat of kaas niet lekker of wil je een wat gezondere wrap maken? Dat kan! Zoek daarvoor gewoon een ander receptje op of doe er gewoon op wat jij wilt. Het is heel makkelijk om te bereiden. In het begin had ik het al over Turkse pizza. Meestal bereid ik deze precies hetzelfde als een wrap. Ook heel lekker om eens te proberen. 

Wat doe jij in de wrap? Of kende je dit nog niet?

25 opmerkingen:

 1. Oohh heerlijk, het is dat ik net al geluncht heb want anders..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oehhh yum! Klinkt als een heerlijk recept! Krijg er spontaan honger van haha. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dit recept ga ik zeker opslaan, dit lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sooo yummy! They must taste so good!
  I wish you the best for 2015 Loïs!
  ♥♥♥
  Jeanne
  http://www.fashionmusingsdiary.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh ja zeker lekker! Ideaal omdat je er zo lekker mee kan variëren. Vind met zalm ook altijd erg lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stiekem hoop ik dat we dit vanavond gaan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah ik krijg er honger van, ze zien er heel lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm.. Dat lijkt mij echt heerlijk!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er echt verrukkelijk uit :D Ik moet ook echt weer eens wraps eten, zo lekker :3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik hou normaal niet zo van wraps, maar dit lijkt me wel lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah dit vind ik zooo lekker. Eet het regelmatig.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. This looks so delicious. I just love wraps.

  Happy new year and all the best.

  Fabulous 30s

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oeh jammie, heerlijk! Gelukkig nieuw jaar nog :)X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Klinkt lekker! Alleen geen kipfilet voor mij, hehe. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk! Ik ben gek op wraps haha. X

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Klinkt super lekker! ik hou echt van wraps
  Liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wraps zijn zo lekker! Dit recept klinkt perfect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto's, ziet er heerlijk uit! x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. oo dit ziet er heerlijk uit ik ga het snel is proberen, krijg her hellemaal honger van !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Klinkt goed! Ik ben dol op wraps.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ooh heerlijk ik maak het ook bijna zo via die manier!
  ik hoop dat ik vanavond WARPS ga eten! x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat ziet er heerlijk uit, wij gaan zeker dit recept onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat ziet er heerlijk uit, wij gaan zeker dit recept onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.