06 december 2014

Tapas & surprises


Gisteravond was het in Nederland weer pakjesavond. De avond om de verjaardag van Sinterklaas te vieren. Met mijn gezin had ik lootjes getrokken en ik was 'de sint' mijn zusje. Hier was ik heel blij mee, aangezien er heel veel op haar lijstje stond. Zo had ik genoeg keus. Ik kocht een paar leuke dingetjes in de stad: een witte blouse van de Primark, een lipstick van de Hema, een kwastenset van de Hema, een nagellakje van Essence en twee tijdschriften. Ook moesten we een surprise met gedicht maken. Voor mijn zusje had ik een grote parfumfles gemaakt en daar verstopte ik de cadeautjes in. We hebben gisteren ook héérlijk gegeten. Ik mocht koken en ik koos voor Tapas. Dit wil ik graag met jullie delen!


Allereerst dekten we de tafel heel mooi en zetten we er bloemetjes en kaarsen op. Alle boodschappen waren in huis. Ik had mijn moeder een boodschappenlijstje met de benodigdheden meegegeven:
 • Stokbrood
 • Tapenades
 • Komkommer
 • Mozzarella
 • Tomaat
 • Sushi
 • Zalm
 • Sla
 • Carpaccio
 • Kipfilet
 • Satésaus
 • Gehaktballetjes

De mozzarella en tomaat verdeelden we op een grote schaal. Het is heel lekker om er  wat olijfolie en peper en zout over heen te doen. Ook was het stokbrood gesneden en daarbij hadden we allerlei verschillende tapenades. En bij Tapas mogen zalm en carpaccio niet ontbreken voor op een stokbroodje of door de sla. 
De kipfilet marineerden we in een ketjapsaus en daarna deden we ze op een prikkertje. Deze gingen de oven in, samen met de gehaktballetjes. Een lekker wijntje voor mijn moeder, een biertje voor mijn vader en cola voor ons. We konden aan tafel!


Ook hadden we heerlijke sushi! Wie is er net zo´n sushi-gek als ik? We hadden heerlijk gegeten. De kip spiesjes en gehaktballetjes waren klaar en alles stond op tafel. 


Het stokbrood ging heel snel op, want er was zoveel lekkers wat je erop kon doen. Ik heb heerlijk gegeten, maar we zaten al snel vol. Wat niet heel gek was, met al dat lekkere eten op tafel. 


Uiteindelijk waren we klaar met eten en gingen we door naar de surprises. Ik mocht beginnen. Mijn vader had mij en hij had voor mij een hele mooie Nikon camera gemaakt. Hierin zaten de cadeautjes en daar was ik heel blij mee. Ik kreeg het boek Anti Glamour van Halina Reijn en Carice van Houten, een warme pyjama en chocolade. Nadat iedereen zijn surprises had uitgepakt waren er nog een aantal cadeautjes over. Eén daarvan was voor mij en mijn zusje. Het was een krultang, iets wat ik heel graag wilde. Het was een super leuke avond!

Hoe hebben jullie Sinterklaas gevierd?

10 opmerkingen:

 1. Oh, wat lekker en gezellig! Ik ben dol op tapas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gerechten zien er heerlijk uit :) De vaasjes met bloemen zijn ook heel schattig.
  X Wilmke
  Www.winwonderland.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat ziet die er heerlijk uit! En wat een prachtige foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's van heerlijk eten! <33

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh het ziet er echt heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat boek lijkt me leuk! Mooie foto's heb je gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er echt super lekker uit allemaal! Het boek wat je hebt gehad lijkt me erg leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet dat er lekker uit. Je hebt goed gekookt! Ik kreeg ook een camera als surprise ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.