17 september 2014

Havermout gezichtsmasker


Ik hoor en lees steeds vaker dat mensen een bordje havermout als ontbijt eten. Havermout, is dat niet voor oude mensen? Deze vraag kwam vrij snel in me op toen m´n moeder een pak kocht. ´Nee hoor, het is heel gezond.´, antwoordde ze. Dat het gezond is, wist ik al en dat je er maskertjes van kan maken, wist ik ook al. Maar waar is het nu eigenlijk allemaal goed voor, zo´n maskertje van havermout op je gezicht? Het voedt de huis en helpt dode huidcellen te verwijderen. Je huid wordt vitaler, gladder en mooier van kleur. Ook heeft het een exfoliërende en kalmerende werking op de huid. Havermout is ook ontstekingsremmend.  Ik heb vandaag het masker getest en schrijf hier graag mijn mening over.

Benodigdheden:
- Havermout;
- (Kokend) Water;
- Honing;
- Schaaltje + lepeltje. 
Ik zette als eerst mijn waterkoker aan. Daarna mengde ik het water met een hoeveelheid havermout. Ik heb hier geen vaste maten voor. Het moet uiteindelijk een dik papje worden, dus probeer wat. Ook van de honing heb ik er maar wat van bijgedaan. Ik gok een grote eetlepel. Hierdoor werd het masker lekker stevig. Ik heb er ook nog een klein beetje citroensap bij gedaan. Na alles goed gemengd te hebben, kan het op je gezicht!


Ik bracht het masker aan gewoon met de lepel. Dit is denk ik het handigst en je handen blijven mooi schoon. Als je masker wat dunnig is, gebruik dan een handdoek, zodat het mengsel niet op je kleren komt. Mijn masker wat helemaal perfect, maar bij het aanbrengen knoeide ik toch wel een beetje, zoals je ziet...


Ik heb mijn masker iets meer dan een kwartiertje erop laten zitten. Ik voelde hem al vrij snel hard worden en dat vind ik een goed teken. Als je masker dun is, gaat dit wat langzamer. 

Het is wel echt heel moeilijk om dit masker eraf te halen. Eerst gebruikte ik alleen mijn handig, maar dat ging niet zo goed. Later gebruikte ik een washandje om het van mijn gezicht te halen. Maak de wasbak daarna wel goed schoon, want bij mij werd het echt een troep!

Op dit moment heb ik weer heel erg last van oneffenheden. Ik was dus erg benieuwd naar het resultaat. Mijn huid voelde zacht aan en ik zag ook kleur verschil. Mijn huid was dus gekalmeerd. Ik denk zeker dat dit masker helpt, maar daarvoor moet je het wel een paar keer per week doen. Ik merkte weinig direct resultaat. Maar dit masker is zeker voor herhaling vatbaar! 

Maken jullie ook wel eens een masker met havermout?

11 opmerkingen:

 1. Ohh wat fijn dat je me eraan herinnert ik heb ooit ook zo'n masker gemaakt en het was het fijnste masker ever, weer snel doen dus :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Leuk blog heb je! ;) xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh lijkt me super chill!
  Leuke blog heb je, ik volg je nu! Volg je me terug?
  xx
  www.thetravelrecipe.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat leuk, dit wist ik niet eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er wel gek uit, haha! Maar leuk idee zo'n masker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat grappig! Hier had ik helemaal nog nooit van gehoord :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha wat grappig om daarvan een masker te maken! Bijna iedereen heeft die producten ook wel in huis, heel handig! Thnx voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat moet ik eens proberen :D Ziet er fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat grappig zeg dat je daarmee ook een gezichtsmasker maken kan! Ga het toch eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oke, om eerlijk te zeggen ziet het er wel een beetje vreemd uit. Volgens mij moet dit wel erg goed werken of niet? Gebruik je dit vaak?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.